Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

datum publicatie persbericht: maandag, 3 oktober, 2022

Traditioneel is de eerste donderdag van oktober, de nationale testdag BE-Alert.  Ook de gouverneur van West-Vlaanderen neemt deel en verspreidt die dag rond 13:00 een sms naar iedereen die zich in zijn provincie bevindt.  Daarin roept hij op om zich te registreren op www.be-alert.be in de hoop zo nog meer West-Vlamingen te kunnen bereiken bij een noodsituatie in hun buurt.

datum publicatie persbericht: maandag, 25 juli, 2022

Het provinciaal droogteoverleg kwam deze voormiddag bijeen. In gans West-Vlaanderen geldt onmiddellijk een verbod om nog water uit de onbevaarbare waterlopen te onttrekken. Spring verstandig met water om en verspil niet.

datum publicatie persbericht: maandag, 23 mei, 2022

Op initiatief van gouverneur Carl Decaluwé werd de nationale federale actie “afleiding” een dag verlengd in onze provincie. Interessant is de vergelijking met het aantal inbreuken op de aangekondigde actie en het aantal inbreuken tijdens de niet aangekondigde verlenging van de actie.

datum publicatie persbericht: maandag, 16 mei, 2022

Gouverneur Decaluwé voert onttrekkingsverbod in op enkele onbevaarbare waterlopen.

Door de aanhoudende droogte is het waterpeil in enkele waterlopen kritisch laag. Voor deze waterlopen geldt vanaf 17 mei tijdelijk het verbod om water te onttrekken. Gouverneur Carl Decaluwé nam vandaag deze noodzakelijke maatregel samen met het provinciaal droogteoverleg.

datum publicatie persbericht: donderdag, 17 februari, 2022

Het KMI voorspelt van vrijdag 18 tot zaterdagnacht 19 februari (zware) storm en kondigt code oranje af voor de provincie West-Vlaanderen. Op vrijdag tussen 14u00 en 19u00 wordt een zware zuidwesterstorm (windkracht 10 op de schaal van Beaufort) verwacht, met in de provincie West-Vlaanderen rukwinden tussen 100 en 130 km/u.

Een dergelijke storm kan veel schade aanrichten en ook het verkeer ernstig verstoren. Om die te beperken, roept de gouverneur de West-Vlamingen op om zelf maatregelen te nemen om stormschade zoveel als mogelijk te voorkomen. 

datum publicatie persbericht: dinsdag, 8 februari, 2022

Verspreid over de stranden van de West-Vlaamse kustgemeenten tussen Wenduine en Middelkerke is olie aangespoeld.

Momenteel zijn de bevoegde diensten bezig met het in beeld brengen van de omvang van de vervuiling en het nemen van stalen. Dit gebeurt zowel op zee, vanuit de lucht als op onze stranden. Het Maritiem reddings- en coördinatiecentrum MRCC staat in voor de coördinatie van de acties op zee, die momenteel uitgevoerd worden door BMM, de scheepvaartpolitie  en dab Vloot.

datum publicatie persbericht: vrijdag, 24 december, 2021

Zoals elk jaar gaat de Krant van West-Vlaanderen ook in dit bizarre jaar op zoek naar de Krak van elke West-Vlaamse gemeente.
Op zoek naar West-Vlaamse helden die zich in 2021 positief lieten opmerken en zich in dit uitzonderlijke jaar extra hebben ingezet voor anderen of voor hun gemeente.

Via deze link kan u alle kandidaten raadplegen en uw stem uitbrengen. Dit kan nog tot 9 januari.

datum publicatie persbericht: vrijdag, 26 november, 2021

Wintergloed gaat door, maar wie naar de lichtwandeling komt, zal volgende coronamaatregelen moeten naleven:

datum publicatie persbericht: dinsdag, 23 november, 2021

Persbericht 19 november 2021
Algemeen Secretariaat gouverneur West-Vlaanderen

Handhavingsactie Wegpolitie West-Vlaanderen  “afleiding achter het stuur ”

Afleiding, waaronder gsm gebruik achter het stuur, is verkeersonveilig en veroorzaakt verkeersongevallen. Daarom voert de wegpolitie West-Vlaanderen op 20 november de ganse dag een handhavingsactie in onze provincie.

datum publicatie persbericht: vrijdag, 19 november, 2021

Deze morgen 18 november wikte en woog de provinciale crisiscel olv gouverneur Decaluwé de federale coronamaatregelen van het overlegcomité van 17 november.   Deze gaan in de richting van hetgeen de gouverneur vooropstelde waardoor de crisiscel besliste om geen bijkomende provinciale maatregelen te nemen.  De gouverneur doet meer dan een warme oproep aan alle West-Vlamingen om de maatregelen strikt op te volgen want de coronasituatie is urgent.

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be