Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

datum publicatie persbericht: vrijdag, 18 december, 2020

Waaruit bestaat de campagne?

De campagne is drieledig en bestaat uit:
Een radiospot via radio2 West-Vlaanderen
Een campagne via de Sociale Media van de provincie West-Vlaanderen en de dienst noodplanning van de gouverneur
Een BE-Alertcampagne via mail naar alle ingeschreven West-Vlamingen

Het communicatiebureau Marquiz uit Brugge, werkte op vraag van de provinciegouverneur de campagne uit.

Waarom deze campagne?

datum publicatie persbericht: maandag, 14 december, 2020

Waaruit bestaat de aanpassing?

datum publicatie persbericht: vrijdag, 11 december, 2020

West-Vlaanderen in het oog van de storm door klimaatontwrichting
De opwarming van de aarde is iets wat gebeurt en ons overkomt. De feitelijke aspecten zijn wetenschappelijk gezien helder, zonder overdrijving. West-Vlaanderen staat duidelijk in het oog van de storm” stelt gouverneur Carl Decaluwé.  “Als de hoge CO₂-emissies blijven, komen we in zeer ongunstige scenario’s”.

datum publicatie persbericht: dinsdag, 8 december, 2020

Persbericht 8 december 2020
UK blijft investeren in veiligheid Haven Zeebrugge

datum publicatie persbericht: vrijdag, 20 november, 2020

Gouverneur Decaluwé heeft een persbericht over de analyse dodelijke verkeersongevallen in West-Vlaanderen verspreid. De drie vluchtmisdrijven per jaar (2018 en 2019) bij dodelijke verkeersongevallen in West-Vlaanderen zijn voor de gouverneur onaanvaardbaar. Hij liet door zijn diensten de gerechtelijke dossiers van de 58 dodelijke verkeerongevallen in 2019 in West-Vlaanderen grondig analyseren. Uit de analyse komt duidelijk naar voren dat quasi alle dodelijke verkeersongevallen het gevolg zijn van onveilig weggebruik.

datum publicatie persbericht: vrijdag, 16 oktober, 2020

Van 19 tot 25 oktober organiseert de FOD Binnenlandse Zaken “1 dagniet”, de nationale campagne tegen woninginbraak. Die campagne loopt naar jaarlijkse gewoonte in samenwerking met de federale politie, de provincies, de politiezones en de gemeenten, de lokale preventiepartners en de private partners. Dit jaar is de zevende editie. 

 

 

 

 

datum publicatie persbericht: dinsdag, 22 september, 2020

Met de preventiecampagne “Maak van je camionette geen etalage” maken de provincie West- Vlaanderen, gouverneur Decaluwé, UNIZO en Bouwunie zelfstandige aannemers bewust van enkele eenvoudige maatregelen om zich te beschermen tegen diefstal en inbraak.De preventiecampagne “Maak van je camionette geen etalage” werd een eerste maal gelanceerd in 2016.

Sensibilisering blijft noodzakelijk

datum publicatie persbericht: vrijdag, 28 augustus, 2020

Van 24 augustus tot en met 4 september organiseert United Nations University (UNU-CRIS), gevestigd in Brugge, haar zomerschool over moderne diplomatie en dit in nauwe samenwerking met de Diplomatische Akademie Wien, het Vlaams Departement Buitenlandse Zaken, Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel.

datum publicatie persbericht: donderdag, 27 augustus, 2020

Gouverneur Decaluwé trekt vanaf 1 september het besluit in om verplicht een mondmasker te dragen op de zeedijk. Dit gebeurt na overleg met de kustburgemeesters. Weliswaar blijft het verplicht om altijd een mondmasker bij zich te hebben.
De gouverneur roept iedereen (zowel wandelaars als fietsers) op om de social distancing te bewaren.
Mocht er bij weersverandering weer een drukte op de zeedijk zijn dan kan de situatie veranderen.  Dan kan een mondmasker op de dijk opnieuw verplicht worden.

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be