Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

datum publicatie persbericht: dinsdag, 21 september, 2021

Met deze campagne, na 20 jaar nog steeds relevant, wijzen we op de gevaren van modder op de weg, het plaatsen van verkeersborden tijdens werken, het aanpassen van de rijstijl door de weggebruiker en het stimuleren van de verantwoordelijkheidszin van de weggebruiker door het correct te melden van modder op de weg:

datum publicatie persbericht: vrijdag, 25 juni, 2021

De gouverneur van de provincie West-Vlaanderen legt vanaf 27 juni niet langer de verplichting op om steeds een mondmasker bij zich te hebben. Hij legt ook geen bijkomende plaatsen meer op waar de mondmaskerplicht van toepassing is in zijn provincie.

Gouverneur Decaluwé: ‘Mensen zijn het al gewoon en dragen voldoende eigen verantwoordelijkheid om steeds een mondmasker bij zich te hebben. Je hebt het al op zoveel plaatsen nodig, dat het niet langer nodig is om dit verplicht op te leggen’.

datum publicatie persbericht: vrijdag, 25 juni, 2021

Verkeersveiligheid is één van mijn topprioriteiten als gouverneur van West-Vlaanderen. De analyse van de dodelijke verkeersongevallen 2018 – 2020 bewijst hoe belangrijk dit thema blijft: 

Tussen 2018 en 2020 kwamen 191 mensen om het leven in het verkeer in West-Vlaanderen.

In 2020 registreerde de politie het laagste aantal verkeersdoden in onze provincie sinds 2011.

De betrokkenheid van de fietser (46%) scoorde nog nooit zo hoog.

datum publicatie persbericht: vrijdag, 7 mei, 2021

Er is in Vlaanderen 40% meer gefietst tijdens de lente en de zomer van 2020 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De kust was de populairste fietsregio. De link met de Covid-19 pandemie en de coronamaatregelen valt niet te ontkennen.

datum publicatie persbericht: dinsdag, 6 april, 2021

In 2020 kwamen in West-Vlaanderen 7 motorrijders om in het verkeer. 

Uit de analyse van de dodelijke ongevallen in West-Vlaanderen blijkt onaangepaste snelheid bij motorrijders in 71% een doorslaggevende factor.

Daarom ondersteunt de gouverneur van West-Vlaanderen de campagne “Kijken kijken om elke motorrijder te zien” van VSV, die van start ging op 5 april.

Hierbij vindt u het persbericht dat hiervoor verstuurd werd.

datum publicatie persbericht: dinsdag, 9 maart, 2021

De Provincie West-Vlaanderen zorgt voor extra ondersteuning voor het North Seal Team. Dat burgerinitiatief zorgt ervoor dat de zeehonden ongestoord kunnen rusten aan de kust. De steun is goedgekeurd in de deputatiezitting van donderdag 25 februari.

datum publicatie persbericht: vrijdag, 5 maart, 2021

De campagne “Verplicht Verlicht”, ontstaan in de politiezone RIHO, focust op de zichtbaarheid van fietsers in de donkere dagen. Samen met gemeenten en scholen namen alle politiezones in West-Vlaanderen de campagne vorig jaar over.
De eerste, preventieve, fase startte op 1 september 2020 met educatie in de scholen, sensibilisering via een filmpje op FOCUS/WTV verspreid naar de scholen en technische controles van de fietsen in vooral lagere scholen. 

datum publicatie persbericht: vrijdag, 18 december, 2020

Waaruit bestaat de campagne?

De campagne is drieledig en bestaat uit:
Een radiospot via radio2 West-Vlaanderen
Een campagne via de Sociale Media van de provincie West-Vlaanderen en de dienst noodplanning van de gouverneur
Een BE-Alertcampagne via mail naar alle ingeschreven West-Vlamingen

Het communicatiebureau Marquiz uit Brugge, werkte op vraag van de provinciegouverneur de campagne uit.

Waarom deze campagne?

datum publicatie persbericht: maandag, 14 december, 2020

Waaruit bestaat de aanpassing?

datum publicatie persbericht: vrijdag, 11 december, 2020

West-Vlaanderen in het oog van de storm door klimaatontwrichting
De opwarming van de aarde is iets wat gebeurt en ons overkomt. De feitelijke aspecten zijn wetenschappelijk gezien helder, zonder overdrijving. West-Vlaanderen staat duidelijk in het oog van de storm” stelt gouverneur Carl Decaluwé.  “Als de hoge CO₂-emissies blijven, komen we in zeer ongunstige scenario’s”.

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be