Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

KMI kondigt code oranje voor storm Eunice af in de provincie West-Vlaanderen

datum publicatie persbericht: 
17 februari, 2022

Het KMI voorspelt van vrijdag 18 tot zaterdagnacht 19 februari (zware) storm en kondigt code oranje af voor de provincie West-Vlaanderen. Op vrijdag tussen 14u00 en 19u00 wordt een zware zuidwesterstorm (windkracht 10 op de schaal van Beaufort) verwacht, met in de provincie West-Vlaanderen rukwinden tussen 100 en 130 km/u.

Een dergelijke storm kan veel schade aanrichten en ook het verkeer ernstig verstoren. Om die te beperken, roept de gouverneur de West-Vlamingen op om zelf maatregelen te nemen om stormschade zoveel als mogelijk te voorkomen. 

Vrijdag en zaterdag zijn alle provinciedomeinen in de provincie afgesloten. Geplande activiteiten in de domeinen gaan niet door.

Brandweer nodig en geen onmiddellijk levensgevaar? Het nummer 1722 blijft actief! Of vraag online brandweerhulp aan via het e-loket.

Hierbij vindt u het persbericht dat hiervoor verspreid werd.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be