Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Crisiscommunicatie

Tijdens een provinciale fase is de gouverneur diegene die communiceert over de noodsituatie. Hij bepaalt op dat moment de officiële communicatielijn. Aan de disciplines (brandweer, politie, medische en logistieke diensten) die mee de noodsituatie helpen beheersen, vraagt de gouverneur om zelf niet actief te communiceren. Wanneer zij gevraagd worden naar een reactie, geven zij enkel wat we procesinformatie noemen. Procesinformatie heeft betrekking op de eigen inzet van middelen en manschappen in het incident.

De gouverneur vraagt wèl aan alle betrokken partners om zijn officiële communicatielijn te delen op hun eigen communicatiekanalen (website en sociale media). Op die manier is de kans immers groter dat de betrokken bevolking de informatie en richtlijnen over de noodsituatie, mee oppikken.

Indien de gouverneur de noodsituatie coördineert, dan vindt u de communicatie hierover via:

logo facebook www.facebook.com/noodplanning.westvlaanderen
logo twitter @CrisisWVL
miniatuur website

https://www.west-vlaanderen.be/crisisWVL

Sinds mei 2017 is de gouverneur ook ingestapt op BE-alert. Zeker als slechts een bepaald gebied of regio in een noodsituatie betrokken is, is het de bedoeling dat deze tool zal gebruikt worden om de bevolking te alarmeren in geval van een noodsituatie.

Wie zich als burger inschrijft op de tool kan via sms, via gesproken boodschap, via mail, via fax of via sociale media verwittigd worden dat er zich een noodsituatie voordoet op het adres of op de adressen waarmee hij zich registreerde.

De tool werkt ook via een sms-alert, dit betekent dat de aanwezigen in een bepaalde regio (via kaart te selecteren), kunnen ingelicht worden van een noodsituatie, zonder dat ze zich vooraf registreerden. Louter de aanwezigheid in het gebied volstaat om ingelicht te worden.
Zelfs als de eigen gemeente niet instapt, is het dus toch raadzaam om u te registreren via BE-alert! 

banner bealert

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be