Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Nationale test BE-Alert op 6 oktober 2022

ook de provinciegouverneur neemt deel!

Op 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test.  Ook de gouverneur neemt hieraan deel door het versturen van een sms naar alle burgers met een gsm die die dag omstreeks 13u aanwezig zijn in de provincie.  Deze sms wordt ‘locatiegebaseerd’ verstuurd wat betekent dat je ook zonder registratie op BE-Alert een sms ontvangt.  Verder bezorgt de gouverneur ook een e-mailbericht aan de West-Vlamingen die zich al registreerden.

In de test roept de gouverneur op om je in te schrijven op het BE-Alertplatform via https://www.be-alert.be/.  Als je je registreert kan je door de gouverneur rechtstreeks bereikt worden als er een aanzienlijke noodsituatie – beheerd door de gouverneur - aan de gang is in je buurt. Gaat het om een kleiner incident dat gemeentelijk kan beheerst worden, dan kan de burgemeester BE-Alert ook inzetten en jou verwittigen.

Het voordeel van een registratie is, dat we je overal kunnen bereiken via de contactgegevens die je opgaf.  Zelfs op een moment dat je niet thuis bent, kunnen we je verwittigen.  Doordat we je e-mailadres hebben, kunnen we je dan bovendien wat extra informatie over de noodsituatie bezorgen.

Door BE-Alert te testen, kan onze gouverneur de procedures inoefenen. Maar de gouverneur hoopt in eerste instantie via de test meer West-Vlamingen te overtuigen om zich in te schrijven.  Op die manier kan hij op het moment dat het effectief nodig is,  iedereen rechtstreeks verwittigen via sms, een telefonisch bericht, een e-mail of een combinatie hiervan.

Deelnemende West-Vlaamse gemeenten

Ook gemeenten nemen deel aan de BE-Alerttest.  Het zou dus kunnen dat je op 6 oktober ook een BE-Alerttestbericht  via je burgemeester ontvangt.

Dit zijn de 29 West-Vlaamse gemeenten die ook deelnemen aan de test: Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Blankenberge, Damme, De Haan, De Panne, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede, Jabbeke, Knokke-Heist, Koksijde, Kortemark, Kuurne, Ledegem, Lendelede, Meulebeke, Oostende, Oostkamp, Pittem, Ruiselede, Staden, Waregem, Wielsbeke en Zonnebeke.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE- Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Wil je via BE-Alert op de hoogte zijn van noodsituaties?  Registreer je dan vandaag nog.  Dat kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Wist je dat je tot 5 adressen kan ingeven waarvan je wil weten of er in de buurt een noodsituatie bezig is?  Zo kan je bvb je thuisadres, je werkadres, het adres van de school van je kinderen, van de woonplaats van je ouders… ingeven.

Actualiseer je gegevens

Al geregistreerd op BE-Alert?  Prima, bedankt daarvoor.

Ben je verhuisd, veranderde je van werk, veranderden je kinderen van school…  ?  Vergeet dan niet om je eigen gegevens op het platform aan te passen.

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

Dit doe je in slechts enkele stappen:

Surf naar www.be-alert.be
Klik op ‘meld je aan om je gegevens aan te vullen, te veranderen of te wissen’

Zie ook: Facebook pagina van de dienst noodplanning: https://www.facebook.com/noodplanning.westvlaanderen

 

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be