Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Blogs

Oostende voor Anker

De gouverneur bracht een bezoek aan de 21ste editie van ‘Oostende voor Anker’ op vrijdag 20 mei. Dit is hét evenement voor iedereen die interesse heeft in maritieme geschiedenis. Na de verwelkoming door burgemeester Tommelein en het organisatieteam bezocht de gouverneur De Wetwheels Foundation, een liefdadigheidsinstelling die als doelstelling heeft het meenemen op zee van mensen met een handicap. Ze doen dit reeds sedert 2012 en door de Wethweels kunnen er jaarlijks 1000 personen op zee, los van leeftijd of soort handicap. Ook een bezoek aan de driemasters Belem en Le François stond op het programma. Dit jaar wordt ook de 500ste verjaardag van de wereldexpeditie van Magelaan en Elcano gevierd met een tentoonstelling in de Anglicaanse kerk in Oostende. De gouverneur ging er de unieke collectie zee- en wereldkaarten en artefacten ontdekken die worden uitgeleend door het Spaans Geografisch instituut. (20/05/2022)

Event Global Ambassadors Voka

Op 20 mei organiseerde Voka West-Vlaanderen een event in de Ambtswoning van de gouverneur voor de Global Ambassadors. Dit is een select netwerk van een 20-tal ondernemers of kaderleden die een uitgebreide kennis hebben rond een bepaald land waarvoor zij ambassadeur zijn. Op dit event werd kennis gemaakt met de nieuwe Global Ambassadors en werden bepaalde hot topics rond internationaal ondernemen besproken. Ook erediplomaat Frans Vandaele was aanwezig en sprak de aanwezigen toe vanuit zijn ervaring rond de Belgische internationale diplomatie. (20/05/2022)

Prijsuitreiking digitale quiz ‘fietstoerisme in harmonie’

“Een veilige plaats voor elke fietser op onze West-Vlaamse wegen is het jaarlijkse opzet om het fiets- en wielertoerisme in onze provincie veilig, hoffelijk, reglementair, leefbaar en harmonieus te houden. Respect voor de verkeersregels, correct uitgeruste fietsen en veilige fietspaden zijn de voornaamste pijlers van de campagne” benadrukte de gouverneur tijdens de prijsuitreiking ter gelegenheid van de digitale quiz. De winnares mocht haar prijs in ontvangst nemen, de andere winnaars kregen die, omwille van corona, via de post toegestuurd. (23/05/2022)

 

Vlootparade op de Schelde

Ter gelegenheid van de viering van de 75ste verjaardag van de Belgische Marine woonde de gouverneur de start bij van de feestelijkheden.  Dit gebeurde met een vlootparade van 9 schepen van de Belgische en Nederlandse marine die de Schelde afvoeren.  Deze viering gebeurde in aanwezigheid van ZM de Koning.  (18/05/2022)

Actie “Afleiding in het verkeer kan dodelijk zijn”

De gouverneur woonde de nationale actie tegen afleiding achter het stuur, georganiseerd door de federale wegpolitie, in Veurne bij.  In West-Vlaanderen namen zowel de lokale als de federale politiediensten hieraan deel.  Ook VSV (Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde) sloot aan met hun sensibiliseringscampagne “Negeer je vrienden, focus op de weg, niet op je gsm”.  Met vereende krachten, door de inspanningen te bundelen, wordt een duidelijk signaal gegeven: gsm gebruik en andere vormen van afleiding van de weggebruiker in het verkeer kan dodelijk zijn.  Dit werd recent pijnlijk duidelijk in de provincie West-Vlaanderen bij twee dodelijke verkeersongevallen: één met een minderjarige fietsster en één met een bestuurder van een lichte vrachtauto.  Beiden waren afgeleid en hadden de gsm in de hand toen het fout liep.

Pagina's

Abonneren op RSS-blogs

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be