Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Blog van Carl Decaluwé

Prijsuitreiking ‘meest verkeersveilige lagere en secundaire school’

Maandag 22 november was er de prijsuitreiking van de titel ‘Meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen 2020’, een sensibiliseringscampagne rond verkeersveiligheid in samenwerking met Bellewaerde, de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen, de provincie en de gouverneur. De winnende lagere school is De Biesweide te Beselare, voor de secundaire scholen kwam het LTI Oedelem als winnaar uit de bus. De gouverneur feliciteerde de scholen met de uitwerking van hun project rond verkeersveiligheid en reikte de gewonnen prijzen uit. “Jullie mogen fier zijn als winnaar van de wedstrijd, het blijft belangrijk om verder te werken rond verkeersveiligheid in scholen. De wegcode kennen, een goed uitgeruste fiets hebben, goed zichtbaar zijn en veiligheid voor allen.”   (22/11/2021)

  • De Biesweide Beselare
  • De Biesweide Beselare
  • Land- en Tuinbouwschool Oedelem

Handhavingsactie wegpolitie West-Vlaanderen “Afleiding achter het stuur”

Afleiding, waaronder het gebruik van de gsm achter het stuur, is verkeersonveilig en veroorzaakt verkeersongevallen.  Daarom voerde de wegpolitie West-Vlaanderen op zaterdag 20 november de ganse dag een handhavingsactie in onze provincie.  Samen dit thema warm houden en de weggebruikers stimuleren om gevaarlijke situaties te melden vooraleer er menselijk leed gebeurt, daarop ligt de focus in 2021. (20/11/2021)

Overleg Overstromingsrisico’s IJzerbekken

De waterbom in het oosten van het land afgelopen zomer spaarde grotendeels de provincie West-Vlaanderen. Op sommige plaatsen viel er 240 liter water op ongeveer 48 uur tijd. Dat is gigantisch. Experts stellen dat twee opeenvolgende dagen met 40 liter al tot een rampscenario kan leiden, op eender welke locatie in België. Een goede voorbereiding is het halve werk. De gouverneur nam daarom het initiatief om al proactief met de waterbeheerders in het IJzerbekken het gesprek aan te gaan over de impact van zo’n mogelijke waterbom. De hoofdvraag was of we vandaag in het integraal waterbeleid al voldoende rekening houden met wijzigende klimaatomstandigheden, zoals de voorspelling van de stijging van de zeespiegel met 3 meter tegen 2100. Er is een terugkoppeling aan het Bekkenbestuur voorzien om verdere acties vorm te geven. (19/11/2021)

Evaluatiemoment gebruik drones redders aan zee

Donderdag 19 november zat de gouverneur de digitale evaluatievergadering in verband met het gebruik van drones door de redders aan zee voor.   Hierop werd besproken voor welk soort opdrachten de drones werden gebruikt.  Het doel en waar ze worden ingezet, alsook de opleiding, het budget, mogelijke inbreuken op misbruik en het eventueel delen van de beelden met de politie en het MRCC.  (19/11/2021)

Geen bijkomende provinciale coronamaatregelen na overlegcomité van 17 november in de provincie West-Vlaanderen

Op 18 november wikte en woog de provinciale crisiscel onder leiding van de gouverneur de federale coronamaatregelen van het overlegcomité van 17 november.   Deze gaan in de richting van hetgeen de gouverneur vooropstelde waardoor de crisiscel besliste om geen bijkomende provinciale maatregelen te nemen.  De gouverneur doet meer dan een warme oproep aan alle West-Vlamingen om de maatregelen strikt op te volgen want de coronasituatie is urgent. In het burgemeestersoverleg dat volgde, heeft de gouverneur er bij de West-Vlaamse burgemeesters op aangedrongen om mee te sensibiliseren bij inwoners, horeca-uitbaters, ondernemers… om de maatregelen strikt toe te passen. Enkel zo kunnen we samen de winter doorkomen, kan het virus terug ingedijkt worden en vrijwaren we de eerstelijnszorg en de situatie in de West-Vlaamse ziekenhuizen. (18/11/2021)

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Carl Decaluwé

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be