Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Blog van Carl Decaluwé

Werklunch met Elia

De gouverneur had een werklunch met dhr. Madani (Elia) en gouverneur Tommy Leclercq. Dit vond plaats in Brussel.

Alarmeringsoefening GFS nv

De Seveso-wetgeving legt de gouverneur de verplichting op om (een aspect van) de BNIP’s voor de hoge drempel Seveso-bedrijven om de drie jaar uit te testen. In navolging van deze verplchting werd een alarmeringsoefening georganiseerd voor een incident bij het hoge drempel Seveso-bedrijf GFS met vestiging in Oostende. (1/07/2020)

Ontvangst préfet Anne Cornet

Op dinsdagvoormiddag 23 juni 2020 ontving de gouverneur in zijn residentie mevrouw Anne Cornet, de nieuwe ‘Préfète délégué pour la défense et la sécurité’ voor de région Hauts-de-France.  Thema’s die aan bod kwamen, waren onder meer de aanpak van de Coronacrisis (onder meer kustplan, aanpak dagtoerisme, openstellen grenzen…), dossier smallboats in navolging van het trilateraal overleg, de Brexit en de akkoorden van Doornik.

 

West-Vlaamse Politieschool

De gouverneur zat de raad van bestuur voor van de WPS. Op de agenda stonden de algemene toestand en werking van de school, stand van zaken schietstand en bespreking en goedkeuring van het jaarverslag 2019

Vertrek uitgerust op reis en controleer uw autobanden voor vertrek.

Deze zomer kiezen veel landgenoten voor de wagen als vervoersmiddel om op vakantie te gaan. Als bestuurder moet je natuurlijk goed uitgeslapen aan je reis beginnen, maar het is ook belangrijk om de staat van de voertuig goed te controleren. VIAS Institute laat weten dat 1 op de 20 bestuurders slaperig achter het stuur zit, 46 % van de Belgen nooit zijn bandenspanning controleert en 63 % nog nooit de profieldiepte van zijn banden heeft gemeten. Een onverwachte klapband door niet voldoende opgepompte banden kan levensgevaarlijk zijn.  Vias Institute vat enkele aandachtspunten samen, zie link: https://www.vias.be/nl/newsroom/veilig-op-reis-met-de-wagen-controleer-je-voertuig-en-de-lading-voor-je-vertrek/

 

     

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Carl Decaluwé

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be