Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Blog van Carl Decaluwé

Tentoonstelling “Helden van de Noordzee: vissers en oorlogstuig”

“Ik hoop dat jullie de smaak te pakken kregen voor de tentoonstelling “Vissers en Oorlogstuig”.  Mijn grote passie ligt bij de zee en de zeevaart.  Daarom is het voor mij evident om hier aanwezig te zijn om deze verdienstelijke tentoonstelling te openen.  Ik wens de organisatoren van deze expositie een boeiende tijd toe gedurende de looptijd van deze tentoonstelling.  Zij zorgden voor een tentoonstelling met medewerking en ter ere van de visserij en dat is zeer verdienstelijk” zei de gouverneur op de opening van de tentoonstelling “Vissers en oorlogstuig”. (5/09/2019)

Bezoek Grenadier Guards

In het kader van de 75ste verjaardag van de bevrijding in WOII brachten de Grenadier Guards een bezoek aan Vlaanderen en Nederland. Het regiment van de Grenadier Guards werd in Brugge in 1656 opgericht door de Engelse Koning Karel II die in Brugge in ballingschap leefde. Op zaterdag 7 september brachten de Grenadier Guards samen met hun muziekband een kleine parade op de Markt. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent en de nieuwe kolonel, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Andrew, Hertog van York waren hierop aanwezig. Na de parade vond een ontvangst op het stadhuis en in de Sint-Sebastiaansgilde plaats. De Grenadier Guards marcheerden via de Burg langs de gedenksteen voor Karel II aan Grand Hotel Casselbergh naar de Sint-Sebastiaansgilde in de Carmersstraat. De gouverneur woonde deze plechtigheden bij. (7/9/2019)

Kustwacht

Het overlegorgaan Kustwacht werd geopend met de voorstelling van het kustportaal door het VLIZ.  Daarnaast werd er o.a. gesproken over milieu-incidenten op zee met impact op de stranden, het windmolenpark ter hoogte van Duinkerke, het verbod op pulskorvisserij binnen de Belgische territoriale wateren, de informatie-uitwisseling Europese/internationale dossiers, …en tenslotte werd de procedure ‘walvisstrandingen’ toegelicht door de BMM en voorgelegd voor opmerkingen aan de leden van de vergadering. De volgende vergadering van het overlegorgaan Kustwacht gaat door op vrijdag 6 december. (13/9/2019)

 

Première film Bastaard

De gouverneur was aanwezig op het TopEvent met de filmpremière van Bastaard tijdens het filmfestival in Oostende. Hij was hiervoor uitgenodigd door Top West-Vlamingen. (12/9/2019)

vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen

Om de sponsors van de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen een dankjewel te zeggen organiseerde de gouverneur een lunch. Deze vond plaats in de Ambtswoning. (12/9/2019)

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Carl Decaluwé

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be