Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Fietstoerisme in Harmonie

Logo fietstoerisme in harmonie

Kennis van de wegcode, hoffelijkheid in het verkeer, goed uitgeruste fietsen en veilig ingerichte fietspaden zijn de pijlers van de campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’.  Op de website www.verkeersveiligwestvlaanderen.be/fietstoerisme staan vijf themareportages die enkele heikele veiligheidsaspecten behandelen rond fietsen en verkeer zoals o.a. veel voorkomende gevaarsituaties, het rijden in groep, de voorrangsregels, de zichtbaarheid, enzovoort. 

Deze verkeersveiligheidscampagne is een samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, Westtoer, de Wielerbond Vlaanderen en de Vlaamse Wielrijdersbond. In 2015 werd de samenwerking uitgebreid met de stad Ieper en de politiezone Arro Ieper. Toen werd ook een samenwerking opgezet met stad Roeselare naar aanleiding van de fietsvierdaagse ‘West-Vlaanderens Mooiste’ in de maand augustus. Tal van West-Vlaamse politiezones werken tijdens de tussenmaanden actief mee om de campagne te promoten tijdens hun preventieve activiteiten.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be