Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Veilig motorrijden west-Vlaanderen

​Analyse leerde ons dat er, in de periode 2010-2016, gemiddeld per jaar 370 ongevallen met motorfietsen gebeurden op onze West-Vlaamse wegen. Naast de vele honderden al dan niet zwaar gewonde bestuurders en bijzitters vielen er ook jaarlijks 12 doden te betreuren. Reden genoeg om een provinciale verkeerscampagne op te starten gericht naar bestuurders van motorfietsen.

De pijlers van deze verkeerscampagne zijn: de noodzaak aan een goed onderhouden motorfiets, het belang van de perfecte en veilige uitrusting voor de motorrijder, de rijvaardigheden van de motorrijder en de beheersing van de motorfiets, de aandacht voor het defensief motorrijden en de verbetering van de kennis van de wegcode.

In 2015 gaf de gouverneur de start van de nieuwe provinciale verkeerscampagne Veilig Motorrijden West-Vlaanderen. Dit gebeurde in de politiezone Vlas en in samenwerking met de stad Kortrijk. Een 100-tal motorrijders namen deel. Tijdens een rit van 60km werden een 10-tal behendigheidsproeven afgelegd. Dit gebeurde onder de supervisie van motorrij-instructeurs en met medewerking van de lokale en federale politie, de douane en de militaire politie. 

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be