Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Vanaf 27/6 niet langer verplicht om steeds mondmasker bij te hebben

datum publicatie persbericht: 
25 juni, 2021

De gouverneur van de provincie West-Vlaanderen legt vanaf 27 juni niet langer de verplichting op om steeds een mondmasker bij zich te hebben. Hij legt ook geen bijkomende plaatsen meer op waar de mondmaskerplicht van toepassing is in zijn provincie.

Gouverneur Decaluwé: ‘Mensen zijn het al gewoon en dragen voldoende eigen verantwoordelijkheid om steeds een mondmasker bij zich te hebben. Je hebt het al op zoveel plaatsen nodig, dat het niet langer nodig is om dit verplicht op te leggen’.

Als je gaat winkelen, een terrasje doet, het openbaar vervoer neemt, naar een evenement gaat, een drukke plaats bezoekt,… is een mondmasker sowieso verplicht door de federale wetgeving. Iedereen heeft zich stilaan de gewoonte eigen gemaakt om steeds een mondmasker bij zich te hebben: je hebt er nu eenmaal één nodig bij veel dagdagelijkse activiteiten. De gouverneur legt er nog eens de nadruk op dat ook het feit dat je gevaccineerd bent, niet als gevolg heeft dat je niet langer -  op de federaal of lokaal opgelegde plaatsen - een mondmasker moet dragen. Daarvoor is de groepsimmuniteit nog onvoldoende hoog.

Vanaf 27 juni 2021 gelden dus alleen nog op de federaal opgelegde plaatsen de plicht om een mondmasker te dragen, al dan niet aangevuld met eventueel lokaal opgelegde verplichtingen daartoe.

Bijgevoegd vindt u het persbericht dat hierover verstuurd werd.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be