Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Campagne “Verplicht Verlicht 2020"

datum publicatie persbericht: 
5 maart, 2021

De campagne “Verplicht Verlicht”, ontstaan in de politiezone RIHO, focust op de zichtbaarheid van fietsers in de donkere dagen. Samen met gemeenten en scholen namen alle politiezones in West-Vlaanderen de campagne vorig jaar over.
De eerste, preventieve, fase startte op 1 september 2020 met educatie in de scholen, sensibilisering via een filmpje op FOCUS/WTV verspreid naar de scholen en technische controles van de fietsen in vooral lagere scholen. 
De tweede, repressieve, fase liep van 15 november 2020 tot 28 februari. Hier stond het niet gebruiken van de fietsverlichting en technische fietsinbreuken centraal.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be