Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Campagne "Modder op de weg"

datum publicatie persbericht: 
21 september, 2021

Met deze campagne, na 20 jaar nog steeds relevant, wijzen we op de gevaren van modder op de weg, het plaatsen van verkeersborden tijdens werken, het aanpassen van de rijstijl door de weggebruiker en het stimuleren van de verantwoordelijkheidszin van de weggebruiker door het correct te melden van modder op de weg:

- zonder incidenten: de veroorzaker rechtstreeks aanspreken indien aanwezig, online via meldpuntwegen.be, telefonisch via 1700 of via het gemeentelijke meldpunt. Op deze manier vermijd je slachtoffers in de toekomst.
- met incident: twijfel niet en bel de 112 of 101!

Het grillige klimaat en de uitbreiding van de doelgroep naar iedereen die werken uitvoert waar mogelijks modder op de weg terecht komt, noodzaakt ons de campagne gans het jaar door te voeren.

De gouverneur roept op om samen West-Vlaanderen op deze manier verkeerveiliger te maken.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be