Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Wandelen en fietsen in tijden van corona

Door de corona maatregelen en het goede weer stellen we vast dat er veel meer gewone wandelaars en fietsers op de baan zijn naast de wielertoeristen en mountainbikers. De kans op conflict met andere weggebruikers neemt hierdoor toe.

Vanaf 18 mei kan men terug in groepjes van maximum 20 personen een buitensport beoefenen. Met het project "Fiets in harmonie" pleit ik al jaren voor respect en begrip tussen de verschillende weggebruikers.

Daarom een warme oproep aan alle weggebruikers, zowel wandelaars als fietsers:
- steek andere mensen niet te dicht voorbij; de angst voor besmetting is aanwezig;
- verwittig (roepen of fietsbel) vooraleer je passeert; vermijd dat men schrikt;
- hou jullie aan de verkeersregels en rij uiterst rechts in de rijrichting; waar er druk verkeer is.

Wandelen en fietsen is gezond en wordt sinds de Corona maatregelen sterk aangeraden. Laten we samen de risico's op ongevallen en besmetting beperken door een verantwoord en respectvol wandel- en rijgedrag in onze prachtige West-Vlaamse omgeving.

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be