Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Reddings- en communicatieoefening in De Panne

De gouverneur organiseerde samen met de betrokken partners, een reddings- en communicatieoefening op 7 juli.  De oefening wil binnen de “Afsprakenregeling voor reddingen aan de Belgische kust” de alarmering van de interventiediensten en de onderlinge communicatie tussen de diensten aan land, op zee en in de lucht testen.
Uitgangspunt was een botsing tussen een kiter een RIB (kleine rubberboot met motor) op zee in combinatie met een vermist kind.  De volgende middelen werden ingezet voor de zoekactie op zee: de SAR-heli van de luchtmachtbasis Koksijde, de scheepvaartpolitie, Ship Support, de strandreddingsdienst De Panne en de DAB vloot (reder van de Vlaamse Overheid).  De brandweerzone Westhoek en de lokale politiezone Westkust namen ook deel aan de oefening kant land, samen met de MUG en ambulance van respectievelijk Veurne en De Panne.  Vier alarmcentrales (NC122, CIC, MRCC en MIK) speelden een cruciale rol in de alarmering van die diensten. (07/07/2020/

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be