Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Een zee van kansen. Onze Noordzee

Op donderdag 22 oktober bracht de gouverneur zijn rede voor de provincieraad. Dit jaar had deze als titel:  ‘Een zee van kansen. Onze Noordzee’. 
Het Belgisch deel van de Noordzee is al het toneel van tal van economische activiteiten: het is gelegen aan één van de drukst bevaren scheepvaartroutes ter wereld met meer dan 150.000 scheepsbewegingen per jaar, het wordt intensief bevist en er worden jaarlijks ettelijke miljoenen kubieke meter zand gewonnen.
De Noordzee biedt onze provincie veel kansen, maar die kansen gaan evenzeer gepaard met de nodige verantwoordelijkheden.
In zijn rede pleitte gouverneur Decaluwé voor een productieve zee waarin visionaire projecten zoals ‘Vlaamse Baaien’ een belangrijke motor vormen. Ook wil de gouverneur blijvend inzetten op de maritieme veiligheid.
Daarna vond een panelgesprek plaats tussen Jacques D’ Havé, administrateur-generaal van de Vlaamse overheid, Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust; Jan Mees, algemeen directeur van het Vlaams Instituut voor de Zee en Ann Overmeire, algemeen coördinator maritieme economie voor de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en coördinator van het Flanders’ Maritime Cluster.(22/10/2015)

 

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be