Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

COVID-19 pandemie

Sinds 13 maart en de afkondiging van het nationale rampenplan, gaat alle aandacht van de gouverneur naar de COVID-19 pandemie. Naast de structurele overlegmomenten met de verschillende disciplines van de provinciale noodplanning en het overleg met het nationale crisiscentrum, focust de gouverneur zich op de versoepeling van de maatregelen en de zomer.
De kust vereist extra aandacht. Op een topdag, zelfs zonder extra evenementen, komen er 600.000 personen naar zee. Om te vermijden dat de kust oorzaak wordt van een heropflakkering van de pandemie, is de gouverneur samen met de kustburgemeesters en korpschefs van de kustpolitiezones bezig met de ontwikkeling van een gefaseerd kust-relanceplan. De gouverneur zoekt samen met de partners naar de gemene deler van de aanpak aan de kust en hoe dit kan gehandhaafd worden. Aan de uitwerking van een strategie, de inhoud van de fases, het opleggen van maatregelen, beperkingen en voorwaarden, de inzet van capaciteit en innovatieve middelen wordt de volgende weken hard gewerkt.

 

 

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be