Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Bezoek aan Trucksn’B in Craeywick

Op 31 juli bracht de Gouverneur een bezoek aan Trucksn'B in Craeywick in de omgeving van Calais.
Truckn’B werd opgezet door ondernemers met jarenlange ervaring in de transportwereld en de uitbating van parkings.
Het initiatief is ontstaan vanuit de behoefte van transportbedrijven om een veilige en comfortabele rust- of slaapplaats aan te kunnen bieden aan hun truckers die voor lange tijd onderweg zijn.
Via een app kunnen truckers een locatie reserveren op een beveiligde parking waartoe zij op basis van nummerplaatherkenning toegang krijgen.
Bij het verlaten van de parking wordt de betaling automatisch geregeld.

Iedere eigenaar of uitbater van een parking kan zijn vrije plaatsen tegen vergoeding aanbieden op het platform onder de voorwaarde dat het gaat om een afgesloten locatie, voorzien met sanitair en gemonitord door een bewakingssysteem dat ervoor zorgt dat niet wordt ingebroken in de ladingen.

Het platform laat toe om onderbenutte parkeerplaatsen te optimaliseren zoals deze vaker vrij blijven in industriezones, bij grote bedrijven, of (semi-) publieke parkings die slechts tijdelijk of sporadisch een volle bezetting krijgen, waarbij er tegelijk nog een return wordt gegenereerd voor de eigenaar of exploitant.
Het systeem biedt een structureel antwoord op de uitdaging om de druk op en rondom de ontoereikende parkeerplaatsen langs de autosnelwegen op te lossen, door het (her)gebruiken van parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving maar zonder creatie van enige overlast door het ‘wildparkeren’.

Dit concept beantwoordt de vraag van de transportwereld om de inklimmingen door transmigranten te vermijden, wat een bijzondere bekommernis is voor de Gouverneur.
Tevens een inspirerend initiatief in tijden van het rationeel gebruik van openbare ruimte en het respect voor duurzaamheid. (31/07/2023)

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be