Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

juli 2024

Ontvangst ambassadeur Sri Lanka

Op donderdag 27 juni ontving de gouverneur de heer Chandana Weerasena, ambassadeur van Sri Lanka, in zijn Ambtswoning. Diverse onderwerpen kwamen tijdens het overleg aan bod en de troeven van West-Vlaanderen werden in de verf gezet (cultureel, economisch, …). (27/06/2024)

Bezoek Agoria/BSDI Members Day

De gouverneur verwelkomde op donderdag 27 juni de deelnemers aan de Members Day. Het raakvlak tussen technologie en wetshandhaving is steeds crucialer geworden. Innovaties in beveiligingstechnologie hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we misdaad voorkomen en erop reageren, waardoor onze gemeenschappen veiliger zijn geworden en onze wetshandhavers efficiënter. Van geavanceerde bewakingssystemen tot geavanceerde forensische instrumenten, technologie geeft onze agenten de middelen die ze nodig hebben om hun werk effectiever en nauwkeuriger uit te voeren. Dank aan AGORIA/BSDI voor het organiseren van dit evenement op deze belangrijke site en opnieuw voor het bouwen van de brug tussen wetshandhaving en de technologische industrie. (27/06/2024)

Overleg met Cycling Vlaanderen

Op 25 juni overlegde de gouverneur met drie vertegenwoordigers van Cycling Vlaanderen met als doel de samenwerking te stimuleren. Zowel de wielerwedstrijden als recreatief fietsen kwamen aan bod. De bevoegdheden van Vlaanderen, de provincie en gouverneur werden geduid in deze materie. Er werd nagedacht over locaties en aanpak voor afgesloten trainingsparcours in onze provincie, vooral voor jeugdtrainingen. De samenwerking met de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen over een veilige schoolomgeving werd eveneens besproken. (25/06/2024)

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be