Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

januari 2019

Ontvangst ambassadeur van China

De gouverneur ontving Z.E. Cao Zhongming, ambassadeur van China in België, in zijn Ambtswoning. Er bestaat reeds 19 jaar een constructieve en succesvolle samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen en de provincie Zhejiang, op het gebied van handel, landbouw, gezondheidszorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. (17/01/2019)

Controlecrisis en tribalisme

Beste lezer

Bij de uitbouw van het spoorwegennetwerk einde negentiende eeuw konden we treinsporen leggen en treinen laten rijden. De communicatiemiddelen om die stoomtreinen frequent genoeg te laten rijden en in beide richtingen over één spoor te sturen, bestonden nog niet. Het gevolg: verschillende fatale botsingen. Het is maar wanneer we de begeleidende communicatietechnologie op punt kregen, bijvoorbeeld met behulp van ponskaarten, dat treinen echt ook een motor voor de economie werden. Op dit moment is niet het treinverkeer, maar de informatiestroom oncontroleerbaar. Door de waterval aan informatie die elke burger dagelijks te verwerken krijgt, is het te begrijpen dat mensen sneller kiezen voor berichten die aansluiten bij hun wereldbeeld. Algoritmes die daarop inspelen, zoals die van Facebook, hebben het effect daarvan alleen maar vergroot.
“De indruk is dat we meer dan ooit in een wereld zonder nuance leven” zegt VRT-journalist Tim Verheyden. “Mensen die elkaar in levende lijve ontmoeten, hebben een bepaald inlevingsvermogen, ook al hebben ze een verschillende mening. Online heerst een nieuw soort tribalisme”. Er is collectieve weerstand tegen mensen die geen deel uitmaken van de eigen groep, voortvloeiend uit een al te sterk gevoel van verbondenheid en eensgezindheid binnen een groep. (Frank Evers, “Tijd dat Facebook ook waarde krijgt voor ons”, De Morgen 14 december 2018)

Overleg met Steve Desmet, korpschef PZ Damme – Knokke-Heist

Steve Desmet had een overleg met de gouverneur in het kader van het protocol PROF.  Dit is een samenwerkingsafspraak tussen de lokale en federale politie van West- en Oost-Vlaanderen en hun respectieve overheden om op een gestructureerde wijze wetteksten, richtlijnen en dergelijke meer te verwerken en door te vertalen naar het werkterrein.  Daartoe is een structuur uitgewerkt die moet toelaten op een effectieve en kostenefficiënte wijze om te gaan met wijzigingen in wetgevingen allerhande. (16/01/2019)

Eedaflegging West-Vlaamse politieschool

“Op 3 december is klas 50 gestart met de opleiding aan de West-Vlaamse politieschool.  Voor het behalen van deze kwaliteitsnormen beschikt de West-Vlaamse politieschool over een uiterst gemotiveerd en bekwaam team van personeel en docenten.  Zij zijn bereid om hen te begeleiden en te ondersteunen waar nodig.  Niet enkel wanneer gevraagd, maar ook wanneer cursisten tijdens hun opleiding problemen zouden detecteren, reiken zij met veel enthousiasme een helpende hand. Ik nodig u uit om er samen goed werk van te maken, en wens u alvast veel succes” zei de gouverneur op de eedaflegging. (09/01/2019)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be