Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

november 2023

Uitreiking “meest verkeersveilige school”

Op 20 november waren er de prijsuitreikingen ‘meest verkeersveilige lagere en secundaire school West-Vlaanderen 2022-2023’, een campagne van de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen met Bellewaerde. Winnaar lagere school was Het Paalbos in Bruggen, winnaar secundaire school Barnum in Roeselare. Naast de titel ontvingen ze een beker, 30 tickets van Bellewaerde en een werkingskrediet van de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen ter waarde van 500 euro. (20/11/2023)

Dagelijks bestuur WOBRA

De gouverneur zat op dinsdag 21 november in Zedelgem de vergadering voor van het dagelijks bestuur van de WOBRA.  Er werd een stand van zaken gegeven van de werking van de ambulanciers- en brandweerschool alsook van de opleiding redder aan zee.  Tenslotte werd een stand van zaken besproken van de vacatures en volgde tijdens het financieel luik nog de bespreking van de begroting en de investeringstabel 2024. (21/11/2023)

Overleg UK Parliament

Op 21 november bracht een Britse delegatie van Members of Parliament samen met de Britse Ambassadeur in België een werkbezoek aan de Politiezone Westkust. Aan de Gouverneur van West-Vlaanderen was gevraagd om hen een inzicht te geven in de wijze waarop de transmigratie in België werd benaderd. De Gouverneur lichtte de aanpak in Zeebrugge toe, opgezet sedert 2019 met onder meer Britse middelen en steun, en kon een daling van 90% van aangetroffen transmigranten kaderen. In een navolgende fase zorgde de Gouverneur via de Home Office eveneens voor ondersteuning van de PZ Westkust sedert 2021.
Ook daar wordt met succes de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit gevoerd, eveneens ondersteund met Britse middelen. De politiezone demonstreerde onder meer de inzet van drones, ondersteund door een operationeel 4x4 voertuig en lichtte de tactische aanpak van de voorbije jaren uitgebreid toe. De burgemeester van Koksijde, voorzitter van het Politiecollege, dankte samen met de korpschef PZ Westkust en de Gouverneur de uitgebreide steun van de voorbije jaren en loofde de schitterende samenwerking die de leden van de politiediensten in het bijzonder met de UK Border Force konden uitbouwen. (21/11/2023)

Herdenking 105 jaar Wapenstilstand

De gouverneur nam deel aan de herdenking 105 jaar Wapenstilstand op zaterdag 11 november in Ieper. De gouverneur legde samen met gedeputeerde Sabien Lahaye-Batteu een krans neer aan het Belgische monument alsook tijdens de speciale Last Post plechtigheid aan de Menenpoort. Deze plechtigheid werd bijgewoond door premier Alexander Decroo. (11/11/2023)

Ontvangst en diner met Chinese delegatie

De gouverneur verwelkomde op donderdag 9 november een Chinese delegatie in zijn Ambtswoning. Hoofd van de delegatie was H.E. mevrouw Wang Wenxu, vice-gouverneur van de provincie Zhejiang. Hoofddoel van het bezoek van deze delegatie was om de bilaterale samenwerking op het gebied van ouderenzorg tussen de provincie Zhejiang en de provincie West-Vlaanderen te versterken. Na de ontvangst volgde een diner in het Hotel Crown Plaza. (9/11/2023)

Eedaflegging burgemeester Ardooie

Op donderdag 9 november legde mevrouw Véronique Buyck de eed af als nieuwe burgemeester van Ardooie.  Zij volgt de onlangs overleden burgemeester Carlos Callens op.  De eedaflegging ging door in de Ambtswoning van de gouverneur. (09/11/2023)

Aftrap campagne brandpreventie “Hoe voorkom ik brand op mijn bedrijf?”

Op 8 november om 20 uur organiseerde de gouverneur samen met het gemeentebestuur Houthulst, de Boerenbond Bedrijfsgilde Diksmuide-Houthulst, de hulpverleningszone Westhoek en Prevent Agri de aftrap van en een infosessie over de brandpreventie campagne “Hoe voorkom ik brand op mijn bedrijf?”.

Uit de analyse van de industriebranden blijken land- en tuinbouwbedrijven risicovol voor branden in onze provincie. Sensibilisering is daarom belangrijk.

Onderwerpen zoals arbeidsongevallen, brandpreventie en de gevaren van mest- en kuilgassen kwamen aan bod door sprekers van Prevent Agri en de hulpverleningszone Westhoek.

Wenst u meer te weten over het aanbod van Prevent Agri? Via volgende link komt u op de website van Prevent Agri terecht https://www.preventagri.vlaanderen/nl/home

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be