Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

augustus 2021

National K9-Day

De gouverneur woonde een demo bij van een aantal diensten van de geïntegreerde politie.  De ‘K9-day’ zette alle politiehonden in de spotlights en werd georganiseerd als eerbetoon aan de twee diensthonden die vorig jaar het leven lieten als passagiers in een verkeersongeval.  In aanwezigheid van de minister van Justitie, de sous-préfet van Duinkerke, de directeur-generaal van de Douane en verschillende verantwoordelijken van Defensie, lokale en federale politie werden op het strand demo’s gegeven. De helikopter van de federale politie, met aan boord een aantal leden van ‘CGSU’ (federaal speciaal interventieteam) zette een aanvalshond aan de grond in volle vlucht voor een achtervolging van een target op het strand.  Andere hondendisciplines (drugs, migratie, speur, … ) demonstreerden hun kunnen voor en tussen het publiek.  Terwijl alle bezoekers aan zee mee konden genieten van het openluchtspektakel hield een politiedrone alles in het oog.  Onder een stevige zeebries werd een bijzonder mooi moment gebracht. (26/08/2021)

Coördinatievergadering WK Wielrennen

Op uitnodiging van het Nationaal Crisiscentrum nam de gouverneur deel aan een online coördinatievergadering over de organisatie van het WK Wielrennen dat eind september door België wordt georganiseerd. Tijdens deze vergadering stelden de organisatoren Golazo en Flanders Classic het evenement voor. De betrokken partners lichtten hun voorbereidingsmaatregelen toe. (25/08/2021)

Ondertekening partnerschapsovereenkomst pollutiebestrijding

Jaarlijks zijn er ongeveer 300 meldingen van incidenten op zee waarvan een honderdtal in Belgische wateren. De meeste incidenten zijn zonder gevolg voor het milieu. Als het toch gaat over een grote vervuiling op zee moeten de dienst Marien Milieu, de Civiele Bescherming en de Hulpverleningszone West-Vlaanderen uitrukken.   Het organiseren van een coherente verdeling van inzet en materieel om de interventies bij pollutie-incidenten vlot te laten verlopen is van cruciaal belang. De minister van Justitie en Noordzee, de minister van Binnenlandse Zaken, en de burgemeester van Torhout en voorzitter van de zoneraad van Hulpverleningszone West-Vlaanderen tekenden hiervoor partnerovereenkomst.  De gouverneur woonde de ondertekening bij. (13.07.2021)

Hulde landskampioen Club Brugge

In zijn Ambtswoning ontving de gouverneur een delegatie van Club Brugge ter gelegenheid van hun tweede landstitel op rij en 17e landstitel in de clubgeschiedenis. Club Brugge kende ook een mooi Champions League avontuur waarvan we met zijn allen genoten hebben. De gouverneur wenst hen alle succes en wie weet een 3e titel op rij! (20.8.2021)

Bezoek aan CTG Circulair

Samen met Vlaams minister van Werk en Innovatie Hilde Crevits bezocht de gouverneur CTG Circular in Mechelen. Dit bedrijf recycleert jaarlijks meer dan 180.000 computers voor nieuwe gebruikers in België en via vzw Close the Gap Kenya in Afrika. (19/08/2021)

Hulde BC Filou Oostende

De gouverneur huldigde BC Filou Oostende in zijn Ambtswoning. Op 9 juni kroonde BC Filou Oostende zich voor de 22e keer in de clubgeschiedenis en voor de tiende keer op rij tot Belgisch kampioen basketbal. Ook werden zij dit seizoen bekerwinnaar. Een glansprestatie! Ze hebben geschiedenis geschreven!  (18.08.2021)

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be