Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

juni 2018

Reddings- en communicatieoefening Koksijde

Op het strand van Koksijde (Oostduinkerke) organiseerde de gouverneur, in samenwerking met de betrokken partners, een reddingsoefening en dit op 19 juni.  De oefening testte binnen de ‘Afsprakenregeling voor reddingen aan de Belgische kust’ de alarmering van de interventiediensten en de onderlinge communicatie tussen de diensten aan land, op zee en in de lucht. (19/6/2018)

  • reddingsoefening

Bezoek Keukens Dovy

In Roeselare bracht de gouverneur een bedrijfsbezoek aan keukens Dovy. Donald Muylle, meubelmaker van opleiding, begon samen met zijn echtgenote aan het maken van hun eigen "droomkeuken" in een oude vlasschuur in Oekene. Vandaag kan Dovy tevreden terugblikken op meer dan 38 jaar vakmanschap. De gouverneur kreeg een uitgebreide rondleiding in het bedrijf en maakte er kennis met de bedrijfsvisie.

  • Dovy Keukens

Raketaanval

Beste lezer

Een half jaar geleden stierf de man die de wereld redde, Stanislav Petrov. In een septembernacht in 1983 moest Petrov aan zijn superieuren doorgeven dat de VS een kernoorlog waren begonnen. In zijn commandocentrum flitsten grote rode letters op de muur: eerst ‘START’ en daarna ‘raketaanval’. De melding van Petrov zou een Russische tegenaanval in gang hebben gezet. Maar hij twijfelde, terwijl de spanning in het centrum steeg, en gaf toen ‘op de gok’ een systeemstoring door – wat het later ook bleek te zijn. Het is duidelijk dat Petrov deze beslissing nam omdat hij een mens was. Het is ook duidelijk wat een automatisch systeem zou hebben gedaan: precies wat het geprogrammeerd was te doen. Dat had kernoorlog betekend. Met dit voorbeeld opent het onlangs verschenen Army of None: Autonomous Weapons and the Future of War van de voormalige Amerikaanse commando Paul Scharre. Zoals meer specialisten verbaast het Scharre dat er niet meer aandacht is voor het feit dat automatische systemen een groeiende rol krijgen in onze veiligheid. Als een zelfsturende auto iemand doodrijdt, flakkert die aandacht korte tijd op en ebt weer weg. Maar de rol van autonome systemen gaat alleen maar toenemen. (Rutger van der Hoeven, ‘Moordrobots’, De Groene Amsterdammer 17 mei 2018)

Opening ABC-toren

Op uitnodiging van de Maatschappij van de Brugse Zeehaven was de gouverneur aanwezig op de officiële opening van de ABC toren. Tijdens de rondleiding in het  gebouw ontvingen de genodigden uitleg over de cruisefaciliteiten. Een bezoek aan het nieuwe bezoekerscentrum op de zevende verdieping sloot de plechtigheid af. (15/6/2018)

Inhuldiging wijk Molenakker in Egem

Het woonproject hier in Egem is een fantastisch sluitstuk van een wijkuitbouw, die reeds van in de jaren ’70 werd opgestart. Het is een realisatie die een afstraling is van de ambities van Helpt Elkander en getuigt dat het partnerschap met de gemeente Pittem echt werkt. Pittem heeft altijd al een neus voor degelijk en pragmatisch organiseren voor de realisatie van haar beleid. Het partnerschap met ‘Helpt Elkander’ zorgt ervoor dat beide partners elkander echt helpen. Dat is puik werk. Proficiat hiervoor. Doe zeker zo verder.’ zei de gouverneur tijdens de inhuldiging van het woonproject in Egem. (15/6/2018)

  • wijk Molenakker
  • wijk Molenakker

Opening badseizoen 2018

Op uitnodiging van de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen was de gouverneur aanwezig op de opening van het badseizoen in Nieuwpoort. ‘De veiligheid aan de Kust mag dan ook gerust voor een groot deel op het conto van de reddingsdiensten worden gezet. Dit apprecieer ik ten zeerste en hiervoor wens ik IKWV en alle redders uitdrukkelijk te danken. Laat het mooie weer ons nu maar verder plezieren en het badseizoen een goede start geven. IKWV, de redders, de kustgemeenten en alle betrokken partners zijn er klaar voor.’ zei de gouverneur tijdens zijn openingstoespraak. (15/6/2018)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be