Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

januari 2017

Nieuwjaarsontvangst consulair korps

De gouverneur sprak de consuls toe op hun nieuwsjaarbijeenkomst en eindigde zijn speech met : “Visie en durf gaan hand in hand. West-Vlamingen zijn moedig. Gezamenlijkheid en wendbaarheid zorgen voor onze economische sterkte.  Wendbaarheid staat voor de capaciteit om snel en effectief te veranderen, anticiperend of reagerend op kansen en bedreigingen. Gezamenlijkheid creëert gedeeld leiderschap, wat iedereen ten goede komt. Het consulair corps in West-Vlaanderen draagt hierin ontegensprekelijk haar steentje bij en wordt hierom gewaardeerd.” (27/1/2017)

Opening tentoonstelling ‘Wanneer de dood uit de hemel kwam’

Luchtvaart tijdens de Eerste Wereldoorlog is minder gekend bij het grote publiek.  Toen de Eerste Wereldoorlog begon, stond de luchtvaart nog in de kinderschoenen. Maar de oorlog stimuleerde de ontwikkeling ervan.  De gouverneur opende in Diksmuide de expo “Wanneer de dood uit de hemel kwam”. De bezoekers maken er kennis met de oorlogsvoering in de lucht aan de hand van vele objecten. (29/1/2017)

Nieuwjaarsbijeenkomst GreenBridge

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van GreenBridge had de gouverneur contact met de incubatorbedrijven, de raad van bestuur en het managementcomité GreenBridge en UGent Blue Growth academici. Recentelijk namen de UGent en Ilvo de nieuwe infrastructuur (kantoren en labo’s) voor onderzoek door het gemeenschappelijk platform ‘Stresschron’ in gebruik. De genodigden hadden de kans om dit te bezoeken. (27/1/2017)

Prebes en de vzw “Verkeersveilig West-Vlaanderen” bundelen de krachten

Prebes en de vzw “Verkeersveilig West-Vlaanderen” bundelen de krachten en gaan samen de inzet van de rijsimulator en tuimelwagen actief promoten. Het Nieuwjaarsforum van Prebes, dé vakorganisatie voor preventieadviseurs, was het ideale moment om de vzw “Verkeersveilig West- Vlaanderen”, waarvan de gouverneur voorzitter is, voor te stellen aan de preventieadviseurs. Dit vond plaats in Hooglede-Gits. (24/1/2017)

Overleg met Britse Ambassade

Onder voorzitterschap van de Britse Ambassadeur Alison Rose vond een overleg met een Britse delegatie UK Border Force plaats in de Ambtswoning van de gouverneur. Agendapunten waren de ontmanteling van het vluchtelingenkamp in Calais, de problematiek van de snelwegparkings en het overleg van de Cross Border Intelligence Group. (24/1/2017)

Overleg snelwegparkings

Minister Ben Weyts organiseerde een overleg over de problematiek van de transmigratie op de snelwegparkings en de structurele aanpak op lange termijn. Naast de gouverneur woonden de betrokken burgemeesters, korpschefs, dirco en dirjud deze vergadering bij. (23/1/2017)

Discovery Tour in Ieper

Op initiatief van vijf Ieperse hotels vond de Discovery Tour plaats. Promotie Toerisme Ieper vzw, de Stad Ieper, het In Flanders Fields Museum, Westtoer en Toerisme Vlaanderen ondersteunen dit initiatief. Het opzet van deze Tour bestaat erin om 150 tot 200 werknemers van de belangrijkste Britse touroperators, actief op het WOI/Battlefield thema, samen te brengen in Ieper voor een boeiend programma om de streek te leren kennen. De gouverneur verwelkomde de deelnemers. (21/1/2017)

Nieuwjaarsreceptie Voka in Brugge

De gouverneur woonde de nieuwjaarsreceptie van Voka  bij in La Brugeoise in Brugge. Bijna 700 ondernemers en ondernemende medewerkers uit de regio lieten zich er inspireren rond het Voka-jaarthema 'The future is (y)ours'. Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen, en Bert Mons, algemeen directeur, verwelkomden de genodigden. Ook regiovoorzitter van Brugge, Ludo Lievens, hield er een speech. Keynotespreker Omar Mohout, dé start-upspecialist van Vlaanderen, bracht een boeiend verhaal over ondernemerschap, innovatie en technologie. (19/1/2017)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be