Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

september 2016

Dag van de gemeenschapswacht

Voor de gouverneur was het een genoegen om de dag van de gemeenschapswacht te mogen afsluiten. Hij was aangenaam verrast om er een 120-tal voorbeeldige burgers uit West- en Oost-Vlaanderen te mogen begroeten. De dag van de gemeenschapswacht gaf hen de kans om ervaringen te delen met collega’s en om zich verder te professionaliseren. Ook de campagne ‘ook SCHOON GENOEG van zwerfvuil’ stond op het programma. Een initiatief die de gouverneur al in 2015 nam met als doel geen zwerfvuil meer in West-Vlaanderen met een mentaliteit van zorgzaamheid en burgerzin. Elke deelnemer aan de vorming gepast aanspreken bij zwerfvuilovertredingen kreeg een certificaat van de gouverneur. (29/9/2016)

  • Dag van de gemeenschapswacht - groepsfoto

Lezing CHINA door Cathy Buggenhout

De gouverneur hield een toespraak ter gelegenheid van de lezing ‘CHINA’ door Cathy Buggenhout, (voormalig) consul-generaal voor België in Shanghai De gouverneur betuigde zijn dank voor de jarenlange uitstekende en constructieve samenwerking die het provinciebestuur en alle andere actoren uit onze regio mochten ondervinden. De betrokkenheid van Cathy Buggenhout heeft echt het verschil gemaakt. De gouverneur wenste haar veel succes met haar functie in het consulaat-generaal in New York. (29/9/2016)

TTX-oefening ‘Mendeljev’ in samenwerking met Brenntag nv in Deerlijk

Door de Seveso-wetgeving heeft de gouverneur de verplichting om (een aspect van) de BNIP’s voor de hoge drempel Seveso-bedrijven om de drie jaar uit te testen. In dit kader werd een TTX-oefening georganiseerd voor een incident bij het hoge drempel Sevesobedrijf Brenntag nv in Deerlijk. De gouverneur nam als lid van het CC-PROV hieraan deel. (28/9/2016)

Opening academiejaar Kulak

Op uitnodiging van professor Rik Torfs, rector van de KU Leuven en professor Marc Depaepe, vicerector KU Leuven Campus Kulak Kortrijk woonde de gouverneur de opening van het academiejaar bij. Naast de rector en de vicerector hield ook professor Chantal Mathieu een toespraak over ‘gezondheid’. De plechtigheid vond plaats in de Kortrijkse Schouwburg. (27/9/2016)

Eerste reddingsoefening met drones aan de kust

Op het strand van Knokke-Heist organiseerde de gouverneur  een reddingsoefening. Het was de eerste reddingsoefening aan de kust waarbij drones werden ingezet om beelden te nemen van de reddingsacties voor de visuele ondersteuning in de interventiewagens van brandweer en politie, in de commandopost vanwaar de coördinatie gebeurde en in de Hulpcentrale 112 (HCS112). De oefening testte binnen de ‘Afsprakenregeling voor reddingen aan de Belgische kust’ de alarmering van de interventiediensten en de onderlinge communicatie tussen de diensten aan land, op zee en in de lucht. (26/9/2016)

  • reddingsoefening met drones
  • reddingsoefening met drones
  • reddingsoefening met drones

Overlegplatform Vlaamse buitendiensten

Onder voorzitterschap van de gouverneur vond het overleg met de Vlaamse buitendiensten in West-Vlaanderen plaats. Peter Cabus, secretaris-generaal  Ruimte Vlaanderen en Stijn Vanderheiden, projectverantwoordelijke lichtten  het territoriaal ontwikkelingsprogramma (T.OP) kustzone toe. Een territoriaal ontwikkelingsprogramma brengt relevante belanghebbenden samen om in een bepaald gebied vanuit gemeenschappelijke doelstellingen tot (een programma van) realisaties op korte en middellange termijn te komen. (22/9/2016)

Bezoek Constructiebedrijf Degrijse

In Oostnieuwkerke bezocht de gouverneur het constructiebedrijf Degrijse. Hij kreeg er een uitgebreide rondleiding en toelichting over de historiek van het bedrijf. Aansluitend bezichtigde hij de afdeling laser en het machinepark. (23/9/2016)

Bezoek veiligheidsdorp tijdens "Balta Safety Days" in Wielsbeke

Met zijn bezoek zette de gouverneur de eerste doorgedreven samenwerking tussen privébedrijven en overheid in het kader van verkeersveiligheid extra in de kijker. Tussen 8 september en 4 oktober werd een veiligheidsdorp opgesteld in de zes vestigingen van de Balta Group in Oost- en West-Vlaanderen. In het dorp kwamen niet alleen aspecten van veiligheid op het werk aan bod, ook verkeersveiligheid kreeg de nodige aandacht. De gouverneur maakte ook een rondgang in de productieafdeling van Balta Group. (22/9/2016)

50 jaar Callens en EMK

Willy Callens stichtte 50 jaar geleden de familiale KMO in Waregem. De tweede generatie leidt nu het bedrijf waarin 160 medewerkers actief zijn. Het bedrijf biedt thermische totaaloplossingen op basis van hoogtechnologische installaties met een sterke economische én ecologische meerwaarde. De favoriete sector is de voedingssector. De gouverneur woonde de zeer verzorgde feestzitting bij. (22/9/2016)

Bezoek actie "ook SCHOON GENOEG van zwerfvuil" in Zwevegem

Van maandag 19 tot en met zondag 25 september 2016 vond de handhavingsweek van ‘ook SCHOON GENOEG van zwerfvuil’ plaats. Tijdens de handhavingsweek hielden deelnemende boswachters, lijncontroleurs van De Lijn, bijzondere veldwachters, natuurinspecteurs, provinciale domeinwachters, politie, gemeentelijke terreinbeheerders enz. verhoogd toezicht op zwerfvuil. Aan de handhavingscampagne werkten de Provincie West-Vlaanderen, de West-Vlaamse afvalintercommunales, het netheidsnetwerk van ‘indevuilbak’, federale en Vlaamse terreinbeheerders, gemeenten en politiezones mee. De gouverneur bracht een bezoek aan de actie in Zwevegem. (19/9/2016)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be