Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Blog van Carl Decaluwé

Bezoek van H.M. de Koningin aan Gediflora in Oostnieuwkerke

De gouverneur verwelkomde Hare Majesteit de Koningin in de chrysantenkwekerij Gediflora in Oostnieuwkerke. De Koningin had er een overleg met verschillende vrouwelijke ondernemers actief in de sierteeltsector. Tijdens het gesprek kwam de impact van de coronacrisis op de Belgische sierteelt aan bod. Na het gesprek volgde een bezoek aan het familiebedrijf Gediflora. Het bedrijf is een wereldspeler op vlak van veredeling en vermeerdering van bolchrysanten met een bijzondere aandacht voor duurzaam ondernemen. (28/5/2020)

Bezoek marine aan het VLIZ

De marine bezocht het Vlaams Instituut voor de Zee.  Ze kregen er een toelichting over het interdisciplinair onderzoek van de oceaan, zeeën, kust en estuaria.  Dat doen ze in nauwe samenwerking met andere (mariene) onderzoeksgroepen, burgers, beleidsmakers en industriële partners in Vlaanderen, België en via internationale samenwerking.  De gouverneur woonde het bezoek bij. (19/5/2020)

De gouverneur ondersteunt de campagne van VSV en minister Lydia Peeters: zij moedigen de Vlaming aan om te blijven fietsen.

De afgelopen weken hebben heel wat Vlamingen de voordelen van fietsen (her)ontdekt. Nu de coronamaatregelen stapje voor stapje worden afgebouwd, blijkt dat duurzame vervoersmodi zoals de (deel)fiets ook tijdens de corona-exit een essentiële rol te vervullen hebben. Heel veel verplaatsingen die we vroeger misschien met het openbaar vervoer of de auto zouden hebben afgelegd, blijken perfect te voet of met de fiets te kunnen. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) startten daarom een campagne die de Vlaming aanmoedigt om ook tijdens de corona-exit vooral te blijven fietsen in het woon-school en woon-werkverkeer.

 

China Zjejiang Investment & Trade Symposium

Van 8 tot 14 juni gaat in Ningbo het China Zhejiang Investment & Trade Symposium (ZJITS) door.  Met dit event wil Zhejiang Government investeringen en handel tussen Zhejiang, haar partnerregio’s en de rest van de wereld faciliteren.  Dit jaar staan de volgende thema’s centraal: grensoverschrijdende e-commerce, digitale economie, digitale diensten, wereldwijde samenwerking op het vlak van gezondheidszorg.  Door de COVID-19 pandemie, wordt dit jaar het symposium online georganiseerd.  Ook West-Vlaamse bedrijven kunnen deelnemen.  In Zhejiang zullen wellicht 10.000 bedrijven het symposium volgen.  De gouverneur gaf een videoboodschap.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Carl Decaluwé

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be