Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Blog van Carl Decaluwé

Overleg Mannekensvere

De Gouverneur had op maandag 9 maart overleg met de uitbaters van de parking Texaco in Mannekensvere, samen met de burgemeester van Middelkerke, de Heer Jean-Marie Dedecker, de korpschef van de lokale politie Westkust en de directeurs van het CIC West-Vlaanderen (101 call center) in aanwezigheid van technische adviseurs. De parkings en vooral de omgeving er omheen is een plaats waar ’s nachts transmigranten proberen in vrachtwagens binnen te dringen om op deze manier via de Noord-Franse havens het Verenigd Koninkrijk te bereiken. De ernst van de situatie werd besproken en er werden heel concrete afspraken gemaakt om de veiligheid te verhogen door in te zetten op cameratechnologie. De technische aspecten worden in de loop van de week uitgetekend en de afstemming tussen uitbaters en technische installateurs wordt heel concreet voorbereid. De Gouverneur volgt de situatie nauwgezet verder op.

Vergadering conferentie gouverneurs

De gouverneur woonde de vergadering van het college en de conferentie van gouverneurs bij in Brussel.  Volgende punten werden geagendeerd: signalisatie hulpdiensten bij incidenten, wegcode: visie of fietsers en fietsinfrastructuur van zero verkeersdoden, goedkeuring zonale veiligheidsplannen 2020-2025 en het Coronavirus. (04/03/2020)

Overleg transmigratie

Maandag 2 maart had de gouverneur een overleg met de provinciale verantwoordelijken van het parket en de federale en lokale politie met betrekking tot de transmigratie. Deze ‘Task Force’ volgt in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken de toestand op het terrein en zorgt voor een operationele afstemming van de bestuurlijke en gerechtelijke aanpak. In het bijzonder werd een update gemaakt van de initiatieven genomen op het trilateraal overleg met Frankrijk en Groot-Brittannië op 15 januari laatstleden. Een opvolgingsoverleg hierover staat volgende week op de agenda. Focus van onze aandacht gaat naar de evoluties van de migratiecrisis aan de oostelijke zijde van de Europese grenzen om hierop te kunnen anticiperen. Ook de intenties van het Verenigd Koninkrijk tijdens deze overgangsperiode van de Brexit verdienen een scherpe monitoring. In deze context volgt de gouverneur nauwlettend de gecoördineerde uitvoering van de investeringen die bijkomend in de haven van Zeebrugge zullen worden gedaan met Europese en Britse budgetten ter verbetering van de veiligheid. (02/03/2020)

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Carl Decaluwé

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be