Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Blogs

Werklunch met directeur-generaal Ph. Willekens

Maandagmiddag 28 september 2020 had de gouverneur in zijn ambtswoning een werklunch met Philip Willekens, directeur-generaal van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie binnen de FOD Binnenlandse zaken. Thema’s die tijdens de besprekingen aan bod kwamen, waren o.a. bestuurlijke handhaving en de mogelijkheden tot inzet van private veiligheid in de aanpak van transmigratie.

Persconferentie Preventiecampagne “Maak van je camionette geen etalage”

“Maak van je camionette geen etalage is de boodschap die de provincie West-Vlaanderen, UNIZO, de Bouwunie en ikzelf opnieuw onder de aandacht willen brengen. Met een sprekende affiche en folder reiken we een aantal eenvoudige preventieve tips en maatregelen aan om zelfstandige aannemers bewust te maken van hun eigen preventieve rol ter voorkoming van inbraak en diefstal. Het gaat om eenvoudige zaken zoals een goed sleutelbeheer op de werf, tips om de camionette veilig te parkeren, de camionette altijd goed afsluiten, geen duur materiaal zichtbaar laten rondslingeren, sensibilisering om materiaal en machines te merken, te registeren en te verzekeren. Als de boodschap dat je de kat best niet bij de melk zet, in dit geval dat je best geen etalage van je camionette maakt, alle aannemers uit West-Vlaanderen en al wie met zijn camionette in onze provincie komt werken, kan bereiken, dan is ons opzet geslaagd.” zei de gouverneur op de persconferentie ‘Maak van je camionette geen etalage’.

Persconferentie Chinese hub luchthaven Oostende-Brugge

De gouverneur hield een toespraak op de persconferentie naar aanleiding van de inhuldiging van de Chinese hub in de luchthaven Oostende-Brugge.  Chinese cargomaatschappijen en logistieke bedrijven tonen een stijgende interesse in de luchthaven. Deze interesse komt er dankzij de gunstige ligging nabij Europese snelwegen en de havens van Zeebrugge en Oostende. Ook Z.E. de heer Zhongming Cao, Ambassadeur van China woonde de persconferentie bij. (24/9/2020)

CCProv en videoconferentie

In opvolging van de Veiligheidsraad van 23 september vond er CCProv en videoconferentie plaats. Op de agenda stonden de aanpassingen van de teststrategie en de richtlijnen bij terugkeer uit een rode zone kwamen aan bod. (25/9/2020)

Pagina's

Abonneren op RSS-blogs

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be