Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Blogs

Bezoek bedrijf Zoutman

In Roeselare bezocht de gouverneur Zoutman, een onafhankelijk Belgisch familiebedrijf, gespecialiseerd in de productie en verwerking van (zee)zout.
Dagelijks verscheept het bedrijf duizenden tonnen zout, gaande van retail verpakkingen voedingszout tot bulkschepen strooizout. (20/1/2020)

 

Discovery Tour

In samenwerking met Westtoer nodigden een partnerschap van Toerisme Ieper en 5 Ieperse hotels  een honderdtal Britse touroperators uit om kennis te maken met het Wereldoorlog I-aanbod in de regio. Ze maakten ook kennis met het Feniks-project dat in 2020 vanuit Westtoer georganiseerd wordt rond het thema van de Wederopbouw. De gouverneur hield er een toespraak ten aanzien van de verzamelde Britse tradesector. (25/01/2020)

 

Bezoek Hogere Zeevaartschool

In Antwerpen bracht de gouverneur een bezoek aan de Hogere Zeevaartschool.  Dit is de enige hogeschool in België die de academische opleidingen Nautische Wetenschappen en de professionele opleiding Scheepswerktuigkundige aanbiedt.  Kapitein De Beurme en directeur Van Schaeren gaven er een uitgebreide toelichting. (21/01/2020)

Werklunch veiligheid

Op vrijdag 17 januari werd een werklunch georganiseerd door de gouverneur met kersvers procureur des Konings voor West-Vlaanderen, Filiep Jodts.  Ook de directeurs bestuurlijk en gerechtelijk van de federale politie West-Vlaanderen, Alain De Laender en Kurt De Soete waren aanwezig. Samen met de verbindingsambtenaren “integrale politionele veiligheid” werd door de gouverneur verschillende thema’s aangesneden zoals de toename van cybercrime, transmigratie en de samenwerking met de buurlanden, de analyse van de dodelijke ongevallen, intra familiaal geweld, enz. Dit overleg resulteerde in een paar concrete afspraken zoals het stuurbord cybercrime, de herhaling van het onderzoek voor dodelijke ongevallen in 2019, een onderzoek naar de oorzaken van branden in West-Vlaanderen, ….” (17/01/2020)

Pagina's

Abonneren op RSS-blogs

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be