Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Proclamatie VTI Brugge - Bezoek Gruuthusepaleis

Ik zou de laureaten van harte willen feliciteren met het behaalde resultaat.  Het zijn de tastbare getuigenissen van jullie kennis en kunde, inzet, enthousiasme en liefde voor het ambacht.  Ik verneem dat jullie de smaak te pakken hebben en in die richting nog verder willen gaan.  Ik wens jullie veel succes en dank voor het geleverde werk. Ik wil ook de schooldirectie danken voor de medewerking.  Ik ben voorstander van een gerichte samenwerking tussen de overheid en het onderwijs.  We richten ons meestal op eindwerken van studenten in het hoger onderwijs, maar ook de andere onderwijsniveaus bieden veel mogelijkheden.  Onze samenwerking is daar het bewijs van.  Ook met het PTI in Kortrijk hebben we samengewerkt voor het ontwerp van een nieuw tapijt door de afdeling textielontwerp.  Ik hoop dat we de samenwerking met het VTI Brugge ook in de toekomst kunnen verderzetten.” zei de gouverneur op de proclamatie van de leerlingen van het VTI Brugge. (26/06/2019)

Op uitnodiging van de Vrienden Musea Brugge waren de gouverneur en zijn echtgenote aanwezig op een exclusieve nocturne met geleid bezoek aan het Brugse Gruuthusepaleis.  Na een sluiting van bijna vijf jaar gingen eind mei de deuren van het Brugse Gruuthusepaleis opnieuw open.  Dit imposante stadspaleis in de binnenstad van Brugge ging in 2014 dicht voor een zeer grondige renovatie en restauratie: nieuwe zalen, een nieuw museumconcept en schitterende collectiestukken. De Vrienden Musea Brugge deden een substantiële inspanning om de laat vijftiende-eeuwse bidkapel te laten restaureren.  Via de campagne 'Toon je gruut hart' verkochten ze niet alleen het 'Brugge Tripel Lodewijk van Gruuthuse bier', maar kregen ze – via de Koning Boudewijnstichting – een belangrijk aantal giften. (14/06/2019)

 

 

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be