Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Een dag niet – altijd Cyberalert

Onze woning is bijzonder gevoelig geworden voor een nieuwe soort kwetsbaarheid, met name de “digitale inbraak”.  Bijvoorbeeld door het gebruik van buitenaf van onze slecht beveiligde wifi, het extern aansturen van onze domotica die we van op afstand bedienen of het openen van onze gecodeerde garage- of tuinpoort met een nagemaakte digitale sleutel.
Dit soort intrusies kunnen we helemaal niet met fysieke middelen alleen verijdelen.  Nochtans zijn we ondertussen allemaal bijzonder “digitaal” geworden zonder dat we met evenveel aandacht stilstaan bij het gevaar maar ook de eenvoud van deze andere soort inbraak die wel steeds vaker voorkomt. Met de organisatorische steun van Howest en in samenwerking met het Centrum voor Cyber Security werd op 18 oktober in aansluiting met “één dag niet” een eerste praktische stap gezet in een programma dat nadien verder wordt uitgewerkt om zoveel mogelijk mensen “cyberalert” te maken. (18/10/2019)

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be