Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Dienstreis Dublin

In de Ierse hoofdstad Dublin werd een Vlaamse herdenkingstuin geopend. De ‘Flanders Fields Memorial Garden’  is een eerbetoon aan de meer dan 49.000 gevallen Ierse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen vochten. Hiernaast is het ook een plaats van hoop, vrede, verzoening en bezinning. Tijdens de plechtigheid werd aarde van de slagvelden van Flanders Fields begraven met grond van vier provincies van Ierland  (Leinster, Munster Connacht en Ulster). Het overbrengen van gewijde grond van de Vlaamse velden en de verwerking ervan in de bodem van hun land van herkomst symboliseert de thuiskomst van de soldaten na 100 jaar. Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams parlement, Helen McEntee, de Ierse minister van Buitenlandse Zaken, Burgemeester Nial Ring, de gouverneur, gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu, Nic Van der Marliere, de Algemene Vertegenwoordiger van het Verenigd Koninkrijk, en waarnemend secretaris-generaal Freddy Evens woonden de plechtigheid bij. Deze huldiging was het laatste grote herdenkingsevenement van de reeks plechtigheden ‘100 jaar Groote Oorlog’ die tussen 2014 en 2018 plaatsvonden.
De Ambassadeur van Belgie in Ierland, Z.E. de heer Pierre-Emmanuel De Bauw ontving de delegatie in zijn Residentie. De gouverneur had er ook een ontmoeting met H.E.mevrouw Helena Nolan, de Ierse Ambassadeur. Hiernaast woonde de gouverneur in Dublin een werkvergadering over de Brexit bij en een meeting in de haven. (29-30/4/2019)

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be