Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

januari 2018

Strategische dag WOBRA-hulpverleningszones

De gouverneur verwelkomde de deelnemers op strategische dag WOBRA-hulpverlening: “Daarom ben ik er ook van overtuigd dat jullie vandaag en de komende periode er in zullen slagen om een strategisch plan met concrete actielijnen op te stellen. Want uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: aan onze brandweermannen en ambulanciers de nodige kwaliteitsvolle opleidingen aan te beiden. Met de hulpverleningszones heb ik ook afgesproken om dit gezamenlijk strategisch plan periodisch te evalueren, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik wens jullie veel succes, vandaag !” (17/1/2018)

Werklunch

Op donderdag 11 januari vond een werklunch plaats in de Residentie van de gouverneur met de provinciale diensten bevoegd voor de samenwerking met China, het Howest Confuciusinstituut en de Belgisch Chinese Kamer van Koophandel.

Tijdens de werklunch hebben de drie partners het actieplan 2018 uitgestippeld.

Het debat ‘Creatieve economie in China’ op 27 februari 2018 in Kulak is een eerste in de reeks.

Meer info: https://www.west-vlaanderen.be/activiteit/debat-creatieve-economie-china-270218-kulak-kortrijk

Nieuwjaarsreceptie Voka

‘Ondernemerschap is geen beroep, het is een attitude. Voor velen is het een uitdaging, soms zelfs een roeping. Ondernemers zorgen ervoor dat dingen gerealiseerd worden. Geen praters maar doeners. Dat is gisteren wel duidelijk geworden tijdens de nieuwjaarsreceptie. Iedereen Ondernemer!’ Hiermee luidde Voka het nieuwe jaar in. De gouverneur was op dit event in Brussel aanwezig. (9/1/2017)

Conferentie van gouverneurs

Op de maandelijkse conferentie van gouverneurs werden volgende punten besproken: de voordracht van zes leden Hoge Raad voor opleiding van de openbare hulpdiensten en de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten. Ook de methodiek voor het jaarverslag kwam aan bod. (10/1/2018)

Nieuwjaarsreceptie personeel

In het Concertgebouw in Brugge organiseerde de Provincie naar jaarlijkse traditie de nieuwjaarsreceptie voor het personeel. De gouverneur zei: ‘Hoe makkelijk het ook lijkt, we zijn vaak niet vriendelijk genoeg voor de mensen om ons heen. Vriendelijkheid is meer dan vrolijke beleefdheid. Vriendelijkheid is rekening houden met de ander en gevoelig zijn voor de wensen en behoeftes van de ander. Wie rekening houdt met de ander, maakt veel vaker mee dat de ander ook rekening houdt met haar of hem. Vriendelijkheid maakt verandering ook aannemelijker. Dit jaar is het citaat op mijn nieuwjaarskaart: “Er zijn drie dingen belangrijk in het leven van een mens. Het eerste is vriendelijkheid. Het tweede is vriendelijkheid. En het derde is vriendelijkheid”. Het is een citaat van de Amerikaanse auteur Henry James.’ De Gouverneur wenste iedereen een beloftevol en gezond jaar. (2/1/2018)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be