Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

december 2015

Bezoek Chinees Cultuurcentrum Brussel

Directeur Yan Zhenquan ontving de gouverneur, burgemeester Hendrik Verkest en Etienne Van Keirsbilck voor een uitgebreid bezoek aan het Chinese Cultuurcentrum in Brussel. Het Centrum promoot de Chinese kunst en cultuur door middel van tentoonstellingen en allerhande culturele activiteiten. Zeker een bezoek waard! (21/12/2015)

Overhandiging boek 'Gif mo sjette'

De gouverneur ontving het eerste exemplaar van het boek ‘Gif mo sjette’ (uitgeverij Zorro). De auteurs Jo Berten en Hedwig Dacquin brengen het etymologisch verhaal achter meer dan 200 West-Vlaamse dialectwoorden en –uitdrukkingen. Zo verwijst de titel van het boek – Gif mo sjette – naar de tijd dat het voor verlichting behelpen was met een olielamp waarin een wiek van saai (sjette) voor een vlam en dus verlichting zorgde. Wilde men meer licht, dan moest men de wiek maar even hoger draaien (m.a.w. “sjette geven”). (21/12/2015)

Bezoek Dujardin Foods

De gouverneur bracht een bezoek aan Dujardin Foods, een zeer innovatief bedrijf. Het behoort tot de Europese leiders in de productie van diepgevroren groenten, groentemengelingen, kruiden en panklare gerechten. Centraal staat kwaliteit in zowel onze producten als in de dienstverlening. de gouverneur kreeg er een uitgebreide toelichting en rondleiding (18/12/2015)

  • Bezoek Dujardin Foods
  • Bezoek Dujardin Foods

Een utopische jacht

Beste lezer

Het alledaagse is niet saai. En dat zullen we nooit beseffen zolang we volharden in de utopische jacht op vooruitgang en een boeiend en spannend leven.  “Je moet jezelf niet voortdurend wijsmaken dat straks alles beter kan en zal zijn. We moeten minder utopisch en meer topisch worden. Het woord “topisch” komt van het Griekse topos, “plaats”, en is dus heel tastbaar en concreet. Rise to the occasion, daar gaat het om. Ook in heel alledaagse zin: verzorg je huis, kook je maaltijden, breng meer dan geforceerde quality time door met je kinderen, naaste, geliefden. Heb aandacht voor degenen die je ontmoet, ontferm je over de vreemdeling die op je pad komt. Doe alles met zorg en toewijding. Omarm de alledaagsheid”.  In “Uit verveling”  verdedigt filosoof Awee Prins de tegendraadse stelling dat de diepe verveling de verborgen grondstemming is van onze tijd. (“Wees hartelijk, waardeer het alledaagse” – Filosofie Magazine nr. 11 / 15)

Raad van bestuur en algemene vergadering VLIZ

De agenda’s voor de raad van bestuur en de algemene vergadering van het VLIZ waren opnieuw rijkgevuld. De stand van zaken van het huisvestingsdossier en de werkzaamheden van de wetenschappelijke commissie werden er toegelicht. Verder werden personeelsgelegenheden en de begroting 2016 besproken. (16/12/2015)

Ontvangst Ambassade Zuid-Afrika

De gouverneur ontving een delegatie van de Zuid-Afrikaanse Ambassade in zijn Ambtswoning.  Ellwyn Beck, minister Plenipotentiary  en counsellor Busi Mpungose waren hierop aanwezig. Ook Luc Vannevel (Elvama) woonde het gesprek bij. Er werd overlegd over culturele en economische onderwerpen. ( 15/12/2015)

Vergadering korpschefs

De vergadering met de West-Vlaamse korpschefs ging door in Ichtegem in aanwezigheid van de gouverneur en de procureurs des Konings. Diverse items waren geagendeerd: cameraschild, INNOS, middenkaderopleiding WPS… (15/12/2015)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be