Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Mondmaskers verplicht op de zeedijk langs de hele kust

datum publicatie persbericht: 
27 juli, 2020

We zitten nog steeds in de federale fase voor de covid-19-pandemie. Dit betekent dat de federale overheid (Nationale Veiligheidsraad) de maatregelen bepaalt die van toepassing zijn. Door het stijgend aantal besmettingen van de voorbije dagen heeft de Nationale Veiligheidsraad de bestaande regels aangescherpt. Het dragen van mondmaskers is sedert zaterdag 25 juli bijkomend verplicht op drukke plaatsen en voor wie zich verplaatst in een restaurant of café. Daarnaast kunnen burgemeesters voortaan voor hun grondgebied extra maatregelen nemen om in te spelen op de lokale situatie.

Enkele burgemeesters hadden de verplichting al ingevoerd om een mondmasker te dragen op de zeedijk; anderen hebben dit aangeraden.

Met het oog op uniformiteit en duidelijkheid voor heel de kust heeft waarnemend gouverneur Anne Martens tijdens een videoconferentie met de kustburgemeesters beslist om het dragen van een mondmasker in de kustgemeenten te verplichten op de zeedijk en de strandtoegangen.

Hieronder vindt u het besluit en het persbericht.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be