Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

1 Dag Niet – Nationale actiedag tegen woninginbraken – 27 oktober 2017

1dagniet.png

In ons land zijn er dagelijks gemiddeld 200 inbraken.  Naast de maatschappelijke kost van meer dan 350 miljoen euro per jaar, veroorzaken deze inbraken ook een algemeen onveiligheidsgevoel.

Hier kunnen we samen iets aan doen! Dit jaar wordt voor de vierde keer op rij de actie 1 dag niet georganiseerd. Het doel van deze actie is om de burger te sensibiliseren voor het belang van inbraakpreventie. Door eenvoudige maatregelen kunnen wij immers goede resultaten bekomen en inbrekers afschrikken.

Tijdens de vorige edities werden er mooie en effectieve preventie-acties op poten gezet. Daarom roepen wij u op om ook dit jaar hetzelfde te doen!

Op 27 oktober 2017 zal de actiedag ‘1 dag niet’ plaatsvinden. Op deze dag zullen wij woningdiefstallen bestrijden. 1 dag zonder inbraken in België en in Nederland.

Tijdens de week van 23 tot en met 29 oktober zullen in het hele land activiteiten worden georganiseerd waarbij het voorkomen van woninginbraken centraal staat.
Dit jaar richten wij ons in het bijzonder naar de mensen die van plan zijn te verhuizen, de bouwen of te renoveren.

Ga mee aan de slag om jouw huis, straat en buurt veiliger te maken en dieven een halt toe te roepen. Zet inbraakpreventie samen met ons extra in de kijker!

 

 

Inspiratie nodig? 

www.1dagniet.be: momenteel in de aanpassingsfase, nieuwe website weldra beschikbaar

 @1dagnietBE  

 www.facebook.com/1dagniet.be

 

banner1dagniet.jpg

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be